Hortus Botanicus Haren-Groningen

EN

DE

a

Hortus Botanicus Haren-Groningen

Publieksrondleiding Kruidentuin

Publieks rondleiding in de Hortus. Gratis deelname met geldig toegangsbewijs. Iedere eerste zondag van de maand. Loop mee met deze rondleiding, zoals de studenten van de grondlegger van de Hortus Botanicus, Henricus Munting, deden in zijn kruidentuin aan de Rozenstraat in 1626.

Datum

Tijd

Kosten en entree

Organisatie

Locatie

Informatie

Publieksrondleiding Kruidentuin

Rondleiding door de Kruidentuin

Loop mee met deze rondleiding, zoals de studenten van de grondlegger van de Hortus Botanicus, Henricus Munting, deden in zijn kruidentuin aan de Rozenstraat in 1626.

Als apotheker onderwees hij in de geneeskrachtige werking van de planten. Op grond van de toen aanwezige kennis omtrent de werkzame delen van de planten. Dit kan zijn , de wortel, het blad, de bloem, het zaad of de geur door de etherische oliën. Eeuwenoude kennis, ooit begonnen door de planten op hun uiterlijk te beoordelen of deze geneeskracht kunnen geven aan de bloedsomloop, luchtwegen, spijsvertering of pijnbestrijding en wondheling. Er zijn goede werkzame stoffen en giftige stoffen, soms in een plant. Ooit proefondervindelijk getest en toegepast. Sinds deze stoffen ook chemisch zijn ontleed is de huidige geneesmiddelen industrie ontstaan.

Luister met aandacht gedurende de rondleiding en geniet tevens van de geuren en de kleuren!

De rondleiding wordt gratis verzorgt voor bezoekers van de Hortus
  • Datum: zondag 4 augustus 2024
  • Aanvang: 14:00 uur
  • Kosten: gratis
  • Entree: reguliere entree prijzen worden gehanteerd
  • Verzamelen: in de entreehal