Poëziefestival Dichters van de Prinsentuin

Tijdstrijders en kathedralenbouwers

Gedichten horen van de beste dichters van Nederland en Vlaanderen; bijzondere voorstellingen zien; de mooiste boeken verzamelen op de boulevard; jonge dichttalenten bewonderen; luisteren naar spoken word; genieten van een hapje of een drankje op het terras van Grand Café De Plantage – dat en veel meer kan je doen tijdens Dichters in de Prinsentuin 2021.

Dit poëziefestival van NOORDWOORD strijkt dit jaar neer in de Hortus Botanicus in Haren. Hier is volop plek om coronavriendelijk te genieten van waar het festival bekend om staat: de intieme sfeer en het directe contact tussen dichters en hun publiek. Dankzij de ruimte in Hortus is het festival zelfs extra groot opgezet: meer dichters, poëzievoorstellingen, een kinderprogramma en een literaire markt.

 

Het programma:

Het dagprogramma op zaterdag en zondag is een doorlopend programma. Je stelt beide dagen je eigen route samen langs meer dan zeventig dichters en voorstellingen. Luister naar Anneke Brassinga, Yentl van Stokkum, Paul Demets, Moya de Feyter, Dorien de Wit, Myron Hamming, Esmé van den Boom, Marjoleine de Vos, Nisrine Mbarki en Roberta Petzoldt. Help Shakespeare aan tekst in de voorstelling ‘Koning Lear/Leonardo, zijn drie dochters en….’ en zie hoe de Roemeense dichter Eminescu zich verzet tegen het vooruitgangsdenken, in de voorstelling van Kasper Peters.

 

De programma’s op vrijdagavond en zaterdagavond staan in het teken van het festivalthema ‘Tijdstrijders en kathedralenbouwers’. Zo spreken we op de openingsavond met dichters over korte- en langetermijndenken en kijken we vooruit naar wat we achterlaten voor toekomstige generaties – van onze kleinkinderen tot de doorgeëvolueerde homo sapiens. Op zaterdagavond nemen we de tijd om terug te kijken. Wat leerden we van onze voorouders, en wat hebben zij ons nagelaten? Hoe wordt dat zichtbaar in poëzie? En natuurlijk zijn er volop gedichten die de tand des tijds hebben doorstaan. Uitgebreide informatie over het programma vind je op www.noordwoord.nl/dichtersindeprinsentuin

 

Toegangsprijzen en tijden: Je entreebewijs koop je per (dag)deel op eventbrite.nl Je kaartje geeft je recht op het festivalmagazine vol gedichten van festivaldichters.

 

Dagprogramma zaterdag 10 juli of zondag 11 juli, 11.00u – 17.00u: €10,- Programma vrijdagavond 9 juli of zaterdagavond 10 juli, 20.00 – 22.30u: €10,- Combinatietickets beide dagprogramma’s: €15,- Combinatieticket beide avondprogramma’s €15,- Stadjerspashouders en abonnementhouders betalen €2,- voor een dagprogramma

 

Bereikbaarheid en parkeren:

De Hortus Botanicus is goed bereikbaar en toegankelijk voor publiek. Vanaf NS-Hoofdstation Groningen en vanaf NS-station Haren rijdt elk half uur een bus en tegenover de ingang is voldoende gratis parkeergelegenheid. Ook is de Hortus Botanicus vrijwel volledig rolstoelvriendelijk. Het adres is: Kerklaan 34, 9751 NN Haren.

 

Dichters in de Prinsentuin is een festival van NOORDWOORD