Hortus Botanicus Haren-Groningen

EN

DE

a

Hortus Botanicus Haren-Groningen

HOVO in de Hortus: Lezing Plantengroei en stikstofdepositie

De ecologische achtergrond van een maatschappelijk probleem. De stichting Hoger Onderwijs voor Ouderen Noord Nederland en Hortus Haren organiseren een lezing op 16 april over een zeer actueel thema: planten en stikstof.

Datum

Tijd

Kosten en entree

Organisatie

Locatie

Informatie

HOVO in de Hortus: Lezing Plantengroei en stikstofdepositie

HOVO in de Hortus: Lezing Plantengroei en stikstofdepositie

De ecologische achtergrond van een maatschappelijk probleem

De stichting Hoger Onderwijs voor Ouderen Noord Nederland en Hortus Haren organiseren een lezing op 16 april over een zeer actueel thema: planten en stikstof. Vanuit ecologisch perspectief wordt ingegaan op de manier waarop de plantenwereld in Nederland reageert op de stikstofdepositie. Er wordt gekeken vanuit de individuele plant. Hoe gaan planten individueel om met stikstof? Waarom hebben ze het nodig? Waarom en wanneer kunnen ze te veel stikstof binnenkrijgen? Na dit college hebben deelnemers inzicht in de ecologische effecten van het stikstofprobleem, en hoe dit doorwerkt in de maatschappelijke discussie rond stikstof. De lezing wordt gegeven door Dr. Roel Strijkstra.

Inschrijven is tot 2 april mogelijk via de website van HOVO, cursusnummer 24Z-1G01L

  • Locatie: bovenzaal van het Theehuis Kreunen van de Draak.
  • Tijd: 13:00 – 14:30 uur.
  • Toegang: aanmelden via HOVO (inclusief toegang).

HOVO Noord-Nederland biedt in Noord-Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe) het hovo-onderwijs aan, gericht op mensen vanaf 50 jaar. HOVO Noord-Nederland is gelieerd aan drie instellingen voor hoger onderwijs: de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en NHLStenden Hogeschool in Leeuwarden.

Hovo Noord Nederland