Hortus Botanicus Haren-Groningen

EN

DE

a

Hortus Botanicus Haren-Groningen

HOVO in de Hortus: Collegereeks Plantenecologie en Biodiversiteit

Hoe planten functioneren in hun natuurlijke omgeving. De stichting Hoger Onderwijs voor Ouderen Noord Nederland en Hortus Haren organiseren in juni een collegereeks over plantenecologie en biodiversiteit.

Datum

Tijd

Kosten en entree

Organisatie

Locatie

Informatie

HOVO in de Hortus: Collegereeks Plantenecologie en Biodiversiteit

HOVO in de Hortus: Collegereeks Plantenecologie en Biodiversiteit

Hoe planten functioneren in hun natuurlijke omgeving

De stichting Hoger Onderwijs voor Ouderen Noord Nederland en Hortus Haren organiseren in juni een collegereeks over plantenecologie en biodiversiteit. In vier colleges wordt uitgelegd waarom planten de spil zijn van biodiversiteit, hoe planten functioneren en welke factoren en relaties bepalend zijn voor de sterke teruggang van biodiversiteit. En gelukkig zijn er ook aanknopingspunten om de teruggang tegen te gaan, bijvoorbeeld door middel van natuur(herstel)beheer en natuurontwikkeling. Het vierde college gaat over ‘rare planten’, waar aan de hand van een aantal bijzonder verhalen getoond wordt wat de samenhang is tussen vorm, functie en ecologie. Elk college bestaat voor de helft uit een buitenexcursie in de Hortus. Roel Strijkstra is docent van deze collegereeks.

Inschrijven is tot 21 mei mogelijk via de website van HOVO, cursusnummer 24Z-1G04

  • Data: Data: 4 juni, 6 juni, 11 juni en 13 juni.
  • Locatie: bovenzaal van het Theehuis Kreunen van de Draak.
  • Tijd: 10:00 – 12:00 uur.
  • Toegang: aanmelden via HOVO (inclusief jaarabonnement Hortus).

HOVO Noord-Nederland biedt in Noord-Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe) het hovo-onderwijs aan, gericht op mensen vanaf 50 jaar. HOVO Noord-Nederland is gelieerd aan drie instellingen voor hoger onderwijs: de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en NHLStenden Hogeschool in Leeuwarden.

Hovo Noord Nederland