Hortus Botanicus Haren-Groningen

EN

DE

a

Hortus Botanicus Haren-Groningen

HOVO in de Hortus: Collegereeks Klimaatverandering en energietransitie

Hoe ziet het energiesysteem van de toekomst eruit? De stichting Hoger Onderwijs voor Ouderen Noord Nederland en Hortus Haren organiseren in juli een collegereeks over klimaatverandering en energietransitie. Het klimaat verandert wereldwijd en ook in Nederland.

Datum

Tijd

Kosten en entree

Organisatie

Locatie

Informatie

HOVO in de Hortus: Collegereeks Klimaatverandering en energietransitie

HOVO in de Hortus: Collegereeks Klimaatverandering en energietransitie

Hoe ziet het energiesysteem van de toekomst eruit?

De stichting Hoger Onderwijs voor Ouderen Noord Nederland en Hortus Haren organiseren in juli een collegereeks over klimaatverandering en energietransitie. Het klimaat verandert wereldwijd en ook in Nederland. De gemiddelde temperatuur stijgt, het is te droog of te nat, extreem hete dagen komen vaker voor. Om verdere opwarming van de aarde en de gevolgen daarvan zoveel mogelijk te voorkomen zijn in Parijs (2015) klimaatdoelen gesteld. De energietransitie, het overstappen van fossiele brandstoffen op duurzame energiebronnen zoals zon en wind, levert een belangrijke bijdrage. In deze collegereeks geven verschillende docenten van kennisinstellingen en het bedrijfsleven een inkijk in verschillende aspecten van de energietransitie. Coördinator en docent van het college over waterstof is Dr. Tineke van der Meij.

Inschrijven is tot 20 juni mogelijk via de website van HOVO, cursusnummer 24Z-1G06

  • Data: Data: 3 juli, 10 juli, 17 juli en 24 juli.
  • Locatie: bovenzaal van het Theehuis Kreunen van de Draak.
  • Tijd: 10:00 – 12:00 uur.
  • Toegang: aanmelden via HOVO (inclusief jaarabonnement Hortus).

HOVO Noord-Nederland biedt in Noord-Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe) het hovo-onderwijs aan, gericht op mensen vanaf 50 jaar. HOVO Noord-Nederland is gelieerd aan drie instellingen voor hoger onderwijs: de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en NHLStenden Hogeschool in Leeuwarden.

Hovo Noord Nederland