Expositie Sabina Hafkenscheid

Bij Cosis Kunst in de Biotoop maken 17 kunstenaars “outsiders art”. Outsiders art is een verzamelnaam voor authentieke kunstwerken, gemaakt door bijzonder artistieke talenten die, zonder een vooropleiding in de kunst, in staat zijn tot creatieve expressie. Deze kunstenaars werken vanuit bezieling. Zij vallen buiten de kaders van het reguliere kunstcircuit en hebben een zeer persoonlijke verbeeldingskracht. De kunstwerken kunnen adembenemend zijn. De emoties en gevoelens waarmee het werk tot stand is gekomen maken dat je als toeschouwer meegezogen wordt in de wereld van de maker.

 

Sabina Hafkenscheid is zo’n bijzonder artistiek talent. Ze werkt op dinsdag, woensdag en vrijdag in de Biotoop bij Cosis Kunst. Ze kan haar eigen wereld verbeelden op papier en/of op doek waarin vogels vaak een prominente rol spelen. Sabina heeft een vlotte toets en tijdens het schilderen kan ze heel geconcentreerd werken. De lucht in het landschap is vaak in verschillende tinten turquoise opgezet en een stralende zon ontbreekt zelden in haar compositie. In deze expositie ziet u, naast de kenmerkende vogels, ook dat Sabina wat experimenteert in stijl en techniek. Zo is ze met vlakverdelingen bezig geweest en heeft ze gebruik gemaakt van sjablonen. Ook zij er een aantal werken in mixed media vervaardigd (collage techniek) maar waarin toch steeds de authenticiteit van deze bijzondere kunstenaar te herkennen blijft.

 

Sabina’s werk is te koop en te huur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cosis Kunst tijdens werkdagen van 8.30 – 16.00 tel: 06 30502397 (Jolein Sihasale / Arjen Spoelstra)

 

Mini werkjes van de kunstenaars van Cosis zijn ook te zien tijdens de expositie “Visitekaartjes editie 2020” bij Galerie Paterswolde, Hoofdweg 161 Paterswolde, van 8 november 2020 t/m 12 januari 2021.