Expositie entreehal

Magriet van der Werff (1961, woonachtig in Groningen) studeerde rechten en vervulde jarenlang staf- en adviesfuncties tot het leven haar onaangenaam verraste en ze besloot het roer om te gooien. Ze pakte haar koffer en reisde door o.a.
Indonesië en Iran, waar ze geïnspireerd raakte door de gastvrijheid, onderlinge verbondenheid tussen mensen en de kracht van vrouwen.
Na de periode van reizen begint ze met het maken van collages en eind 2017 heeft zij haar eerste expositie in Museum de Oude Wolden in Bellingwolde. Aanleiding voor de collages zijn de beeldelementen uit analoge drukwerken die Van der Werff aanspreken door hun kleur, vorm of beweging. Als ware het jazzmuziek experimenteert en zoekt de kunstenaar, gestuurd vanuit intuïtie, naar verbinding tussen de losse delen en gelaagdheid in het totale plaatje. Op een speelse manier
doet dit zoeken een appèl op het probleemoplossend vermogen en fantasie, waaruit nieuwe betekenissen en verbanden ontstaan. Pas achteraf krijgen de werken een titel, die kan refereren aan een beeldelement, een psychologisch thema, actuele gebeurtenis of doodnuchter iets aangeeft over de kleurstelling.

 

In de Hortus zijn nu zeer recente collages te zien uit haar Lockdown Project.
Alle werken die hier hangen zijn de originele collages en zijn te koop. Ook is het mogelijk om een print van een collage te kopen. Van een collage worden maximaal 10 genummerde en gesigneerde prints in omloop gebracht.

Voor de prijs en andere informatie over de collages kunt u contact opnemen met:
Magriet van der Werff
Mobiel: 06-20012529
E-mail: contact@magrietvanderwerff.nl
Website: www.vanderwerff.exto.nl