Hortus Botanicus Haren-Groningen

EN

DE

a

Hortus Botanicus Haren-Groningen

Expositie Liesbeth Kok

Expositie van beeldend kunstenaar Liesbeth Kok. Schilderijen op jute. in Duizend Dingen Paviljoen in de Chinese Tuin

Datum

Tijd

Kosten en entree

Organisatie

Locatie

Informatie

Expositie Liesbeth Kok

Expositie Liesbeth Kok - Schilderijen op Jute

Expositie van Liesbeth Kok in het 1000 Dingen Paviljoen van de Chinese Tuin in Hortus Haren

‘Sinds 1997 ben ik werkzaam als beeldend kunstenaar, na jaren met olieverf te hebben gewerkt maak ik nu mijn eigen verf met pigmenten en ei, ( eitempera) en schilder ik op jute. Verder maak ik mobiles van hetzelfde materiaal. Mijn werk is abstract maar met invloeden uit het collectieve onderbewuste- tribale elementen, popart, geometrie en de beeldtaal uit mijn jeugd-de jaren 60 en 70.

Het werken op jute is toevallig tot stand gekomen, bij het kopen van linnen voor olieverfschilderijen stuitte ik op een rol jute , het sprak me aan op een of andere manier en ik heb het meegenomen. Ik had al eerder gewerkt met zelfgemaakte eitempera en ging experimenteren, al snel bleek het materiaal me goed te liggen, het gaf me een gevoel van vrijheid. Jute is sterk en kwetsbaar tegelijkertijd, en biedt vele mogelijkheden. Ik wilde mijn werken combineren met design omdat ik gemerkt heb dat het goed samengaat, het geeft de werken een meerwaarde. Ik hou van design , vintagemeubels en keramiek en vind het erg leuk om de werken zo te combineren dat het een geheel wordt. Al kan het werk ook prima op zichzelf staan.

Liesbeth Kok expositie

Ik werk bij het schilderen niet volgens een concept of idee, wel is er een beeld dat geschilderd wil worden. Meestal is het een beeld met dubbele betekenis, zowel persoonlijk als symbolisch. Voor mij is het belangrijk dat een schilderij ook een spirituele betekenis heeft en rust en harmonie op de toeschouwer kan overdragen.

Liesbeth Kok