Hortus Botanicus Haren-Groningen

EN

DE

a

Hortus Botanicus Haren-Groningen

De Grote Hortus Dag

De Vereniging van Vrienden van de Hortus organiseren op zaterdag 10 juni een Open Dag in de Hortus met activiteiten voor jong en oud. De gemeente Groningen is per 1 januari 2023 eigenaar geworden van het terrein van de Hortus.

Datum

Tijd

Kosten en entree

Organisatie

Locatie

Informatie

De Grote Hortus Dag

Kom naar De Grote Hortus Dag op 10 juni

De Vereniging van Vrienden van de Hortus organiseren op zaterdag 10 juni een Open Dag in de Hortus met activiteiten voor jong en oud. De gemeente Groningen is per 1 januari 2023 eigenaar geworden van het terrein van de Hortus. Dat biedt kansen voor een bestendige toekomst van de Hortus.

De Vrienden zijn bezig met het ontwikkelen van een toekomstvisie. Alles wat er bedacht is willen de Vrienden op 10 juni laten zien en bezoekers vragen om de ideeën te becommentariëren en aan te vullen.

Doel van de Vrienden is Groningers en liefhebbers van buiten Groningen laten zien wat hoe mooi de Hortus is en welk potentieel de groene hotspot heeft voor de grote uitdagingen van de gemeente op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit en klimaatadaptatie.

Op 10 juni gaat het niet alleen om de dialoog over de toekomst, maar er valt ook van alles te beleven. Door de hele tuin is mooie muziek te beluisteren, kun je luisteren naar verhalen en gedichten, kun je op een bijzondere manier van Chinese thee genieten en kun je meedoen aan Tai Chi en meditatie. Onder deskundige hulp kun je een mini-expeditie ondernemen door de tuin. Er is een fotowedstrijd en natuurlijk zullen de deskundige rondleiders van de Hortus bezoekers beter laten leren kijken naar de pracht van de tuin.

Op www.degrotehortusdag.nl zal de komende tijd steeds meer te lezen zijn over het precieze programma.

Voor nu: zet 10 juni vast in je agenda.

Plantjesmarkt 23 april 2023

Download hieronder de Grote Hortus Dag folder.