Hortus Botanicus Haren-Groningen

EN

DE

a

Hortus Botanicus Haren-Groningen

Nieuws & activiteiten

Hortus Haren gebiedsvisie over de toekomst van de Hortus en de Biotoop
/ Per 1 januari 2023 is de gemeente Groningen eigenaar geworden van de Hortus, Biotoop en het parkeerterrein met alle opstallen, voorheen in eigendom van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).
Na overdracht werd de gemeente direct geconfronteerd met de vraag wat de toekomst van de verworven opstallen en gronden zou kunnen zijn. Een (voorlopig) antwoord was met name van belang voor de bewoners van de Biotoop vanwege noodzakelijk (groot) onderhoud van de gebouwen. Inmiddels heeft de gemeente helderheid verschaft op dat punt. Het Zoölogisch laboratorium moet op 1 januari 2025 ontruimd worden opgeleverd. De overige bewoners worden geacht gefaseerd uit hun woon/werkruimte te vertrekken, met als uiterste datum 1 januari 2028.
Schilderijen tentoonstelling in het 100 Bloemenpaviljoen

Schilderijen tentoonstelling in het 100 Bloemenpaviljoen

Chinese kunstenaars exposeren van zaterdag 28 oktober tot en met zondag 26 november, deels in het ‘100 Bloemen Paviljoen’ onderdeel van de Chinese Tuin – de enige Ming-tuin in Europa – in de Hortus Botanicus, Kerklaan 34 te Haren (vanaf 1 november dagelijks open 11.00 – 16.00 uur), en deels in het ‘Van Loon Museum’ Oranjestraat 13, Assen (open vrijdag tot en met zondag, 13.00 – 17.00 uur).

Lees meer
Gezien op OOGTV

Gezien op OOGTV

In de Hortus in Haren zijn de tuinmannen druk bezig om de botanische tuin voor te bereiden op de herfst. Want volgens de tuinmannen van de Hortus is de tuin ook in het najaar zeker een bezoekje waard. “De herfstbloeiers geven de laatste kleur aan de herfst”, aldus Walter den Hollander.

Lees meer
Gebiedsvisie toekomst hortus en biotoop

Gebiedsvisie toekomst hortus en biotoop

Gebiedsvisie van de Stichting Behoud Groene Hortus op de toekomst van de Hortus en de Biotoop: transitie naar Hortuswijck Haren. Download het rapport of haal een ingebonden exemplaar in het Hortus Café.

Lees meer
honing weer te koop

honing weer te koop

Voorjaarshoning en voorjaars crèmehoning van de Hortus bijenvolken weer te koop in de Hortuswinkel. Door de Hortus bijen het afgelopen voorjaar verzameld en door de imker geslingerd op de Hortus Haren op 23 juni 2023.

Lees meer
Winnaar Fotowedstrijd

Winnaar Fotowedstrijd

Luz Walterscheid is de winnares van de fotowedstrijd van De Grote Hortus Dag op 10 juni 2023. Ze is student Media, Art, Design & Technology (MadTech) aan Minerva in Groningen. Ze was op 10 juni voor het eerst in de Hortus en vond de tuin verbazingwekkend mooi. Wilde graag een keer terugkomen.

Lees meer
Terugblik DE grote hortus dag

Terugblik DE grote hortus dag

Korte terugblik op De Grote Hortus Dag van 10 juni 2023. Op deze bijzondere open dag is genoten van de schoonheid van de tuin en de vele activiteiten en is gediscussieerd over de toekomst van de Hortus. De oudste zoon van de wethouder was onder de indruk van de Chinese Tuin. En terecht.

Lees meer